fbpx

Consultații

medicale

Consultația medicală reprezintă prima etapă în cadrul programului de recuperare al copilului, pentru stabilirea unui diagnostic și, atunci când este cazul, stabilirea obiectivelor și a mijloacelor de tratament recuperator.

Consultațiile medicale se realizează, în cadrul centrului nostru, de către medicul specialist de reabilitare medicală. Acesta va hotărî conduita terapeutică și programul recuperator individual, în funcție de afecțiunea diagnosticată și vârsta copilului.

După realizarea ședințelor de terapie, copilul beneficiază de o consultație de evaluare post-terapie, pentru a observa evoluția și obiectivele atinse, precum și pentru stabilirea abordării terapeutice ulterioare.

Programe de recuperare

personalizate

Kinetoterapia presupune un ansamblu de programe, tehnici și principii de structurare care se adresează organismului uman în scop profilactic, terapeutic, recuperator și compensatoriu.
La Kinetera, concepem programe de recuperare medicală individualizate, în funcție de patologie, vârsta neuropsihomotorie, capacitatea de înțelegere și colaborare a fiecărui pacient.
În funcție de nevoile copiilor, programele de kinetoterapie elaborate la clinica noastră sunt atât în scop recuperatoriu, cât și profilactic:

 • Kinetoterapia de recuperare urmărește, prin intermediul mișcării, refacerea funcțiilor organismului diminuate în urma unor traumatisme sau în urma unor boli;
 • Kinetoterapia profilactică urmărește menținerea stării de sănătate sau oprirea cronicizării unei boli, atât prin intermediul exercițiilor fizice, cât și prin masaj medical sau prin intermediul tehnicilor de relaxare.

Cauți un centru de recuperare

pentru copii?

La Kinetera, îmbinăm kinetoterapia cu joaca, pentru o recuperare rapidă.

Beneficiile terapiei

prin kinetoterapie

Prin kinetoterapie se vizează atât prevenirea îmbolnăvirilor, cât și restabilirea stării de sănătate, prin programe terapeutice profilactice, curative și de recuperare. Printre principalele beneficii ale aceste terapii se numără:

Stimularea neuromotorie;
Dezvoltarea echilibrului, controlului și a coordonării;
Dezvoltarea achizițiilor neuromotorii pe etape de vârstă.
Creșterea mobilității articulare, creșterea forței și a rezistenței musculare;
Combaterea spasticității, respectiv a hipotoniilor musculare;
Combaterea retracțiilor tendinoase, a deformărilor osteoarticulare;
Corectarea posturii segmentelor corpului și a aliniamentului vertebral;

Afecțiuni vizate

În cadrul pediatriei, kinetoterapia urmărește dezvoltarea armonioasă a organismului unui copil, prin prevenirea și tratarea afecțiunilor care sunt frecvente la acest nivel de dezvoltare.

Kinetoterapeuții noștri sunt motivați în lucrul cu copiii cu diferite deficiențe, adaptând exercițiile la nevoile fiecărui pacient, într-o gamă largă de afecțiuni:

 • afecțiuni neuromotorii congenitale sau dobândite: paralizie cerebrală infantilă (tetrapareză spastică, hemipareză, monopareză, dipareză/ parapareză), sindroame neurologice genetice, orice tip de retard psiho-neuro-motor;
 • afecțiuni post-traumatice cranio-cerebrale și vertebro-medulare;
 • leziuni de nervi periferici (paralizie de plex brahial etc.);
 • boli neuromusculare (distrofii musculare);
 • tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze etc.);
 • deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin, etc.);
 • sechele algo-funcționale ortopedice post-traumatice.

Metode și tehnici de

kinetoterapie

Principalele categorii de tehnici pe care se bazează kinetoterapia sunt tehnicile anakinetice și cele kinetice. Prima categorie cuprinde imobilizarea și posturile, pe când cea kinetică acoperă tehnici dinamice și statice (mobilizare activă și pasivă pentru tehnicile dinamice, respectiv contracții izometrice și relaxare musculară pentru tehnicile statice).

Programele de recuperare medicală elaborate în cadrul centrului nostru cuprind tehnici specifice, în funcție de afecțiune și sunt personalizate pentru fiecare copil în parte. Aceste programe sunt eficiente și datorită faptului că ele conțin elemente din mai multe metode de kinetoterapie.

Kinesiotapping

Bandajarea neuromusculară

Kinesiotappingul este o metodă de tratament ce își propune stimularea procesului natural de auto-vindecare al corpului uman. Eficacitatea kinesiotapingului constă în activarea sistemului nervos alături de sistemul circulator și se bazează pe principiile kinesiologiei, recunoscând astfel importanța mișcărilor corpului uman în îmbunătățirea activității de zi cu zi.

În conceptul medical de bandajare, se utilizează o bandă elastică din bumbac, prevăzută cu un strat adeziv hipoalergenic. Stratul adeziv este conceput după un anumit tipar, care îi permite materialului să respire. Banda poate fi purtată de către pacienți chiar și pentru perioade îndelungate, dar aceasta trebuie reînnoită la intervale de 2-3 zile. Banda este rezistentă la apă.

kinetera.ro-kinetoterapie-00-final

Efectele bandajării

neuromusculare:

Ameliorarea durerii;
Susținerea funcției articulare prin:
–  stimulare neuromusculară proprioceptivă
–  influențarea poziției articulațiilor
–  influențarea direcției mișcării
–  creșterea stabilității
Îmbunătățirea funcției musculare prin reglarea tonusului muscular;
Influențarea neuroreceptorilor.
Neutralizarea congestiei circulației sanguine și drenajului limfatic;

Masaj

terapeutic

Masajul terapeutic-recuperator este o formă de tratament prin care se diminuează sau se combat simptomele prin care se manifestă diferite afecțiuni și sechelele care urmează acestora.

Prin masajul terapeutic, se urmărește atât tratarea unor afecțiuni organice, funcționale sau traumatice, cât și menținerea sănătății și prevenirea unor tulburări funcționale.

Efectele masajului ca mijloc terapeutic sunt remarcabile, în special în afecțiunile traumatice, circulatorii și neuromusculare la nivelul aparatului locomotor.

În cadrul Centrului Medical Kinetera, se elaborează programe de recuperare individuale. Astfel, numărul și frecvența ședințelor de masaj, metodele, procedeele, tehnicile de masaj care vor fi folosite și durata fiecărei ședințe sunt personalizate in funcție de diagnostic.

Terapia Trigger Points

Terapia Trigger Points s-a dovedit a fi o modalitate de tratament sigură și eficientă. Aceasta se axează pe ameliorarea durerii și tratarea anumitor afecțiuni prin diferite tehnici de inactivare a punctelor Trigger.

Punctele Trigger sunt puncte discrete, focale, hiperiritabile, cu localizare tipică în mușchii scheletici. Când mușchiul „adăpostește” un punct trigger, vom experimenta durere intensă, rigiditate, slăbiciune, mișcare restricționată. Aceste puncte se pot acumula în stare latentă pe parcursul vieții sau pot declanșa dureri prin activarea de către anumiți factori: traumatisme directe, traumatisme minore repetate, suprasolicitare, postură incorectă, expunere prelungită la frig, căldură, stres și anxietate, carență/exces de vitamine, etc.

Sindromul dureros cauzat de Punctele Trigger miofasciale poate fi asociat cu următoarele afecțiuni:

 • Migrene și dureri de cap;
 • Disfuncții ale articulației temporo-mandibulare;
 • Dureri cervicale;
 • Dureri de spate;
 • Dureri de umăr;
 • Dureri discogenă și radiculopatie;
 • Cotul jucătorului de tenis, cotul jucătorului de golf;
 • Sindromul de tunel carpian;
 • Durere de coapse;
 • Sciatică (durere pe fesă și membrul inferior);
 • Sindromul piriform;
 • Dureri de genunchi;
 • Fasciită plantară;
 • Tendinite;
 • Bursite;
 • Artrite;
 • Amorțeală în mâini și degete;
 • Durere pelviană;

Avantajele și beneficiile

Terapiei Trigger Points:

Abordează și tratează durerea de la sursa acesteia, nu doar simptomatica;
Îmbunătățirea circulației și fluxului sanguin în întreg corpul;
Diminuarea și tratarea durerii acute și cronice;
Reducerea rigidității și tensiunii musculare;
Îmbunătățirea flexibilității și amplitudinii de mișcare;
Reduce medicația (poate exclude chiar și intervențiile chirurgicale).
Eliberarea stării de contracție musculară și eliminarea toxinelor;
Reeducare posturală și evaluare continuă;
Reduce oboseala și îmbunătățește calitatea somnului;
Elimină stările de anxietate și depresie;
Asigură energie și o bună concentrație;

Singurul centru din Iași cu

tehnologia MIRA

Recuperarea devine distractivă prin intermediul programului de recuperare cu aplicația MIRA Rehab.

Copyright @ 2019 KINETERA Toate drepturile rezervate. Website realizat de INNVISION.RO