Claritate pentru minte,

vitalitate pentru corp

Trecerea la adolescență este însoțită de multe satisfacții și motive de mândrie, dar este și o perioadă plină de provocări. Adolescenții sunt, de cele mai multe ori, în căutarea propriei identități, așa că există perioade când îi regăsim nemulțumiți, răzvrătiți, izolați sau irascibili. Ca părinți, încercăm să aflăm cine și ce îi nemulțumește sau ne străduim să îi înțelegem. Pentru adolescenți, însă, aceste gesturi pot fi percepute ca o invadare a „universului” personal sau ca o încercare de control.
La Kinetera, înțelegem importanța acestei perioade pentru definirea viitorului adult. De aceea, împreună cu doamna psiholog Oana Nicolcea, am pregătit un program special de dezvoltare fizică și psihică pentru adolescenți și preadolescenți. Prin intermediul acestuia, susținem dezvoltarea completă atât din punct de vedere fizic, prin efectuarea de exerciții pentru creșterea stării de bine, a mobilității și a echilibrului, cât și din punct de vedere mental și emoțional, prin familiarizarea cu noțiunile cheie din leadership, public speaking și productivitate personală.
Descoperă toate detaliile programului și ajută-ți copilul să se dezvolte sănătos!

Dezvoltarea fizică armonioasă
Dezvoltarea abilităților interpersonale
Pregătirea pentru provocările specifice adolescenței

Adolescența, o perioadă plină de

provocări

Am început să avem certuri din ce în ce mai dese, din nimicuri;

E din ce în ce mai nemulțumit(ă) de imaginea proprie, de forma corpului, își vede mereu defecte și asta îi afectează relațiile cu ceilalți;

Petrece mult timp în fața calculatorului sau pe telefon și adoptă de cele mai multe ori o postura incorectă;

Timpul alocat mișcării fizice este foarte redus;

Dacă ești părintele unui adolescent, știi probabil cât de sensibilă este această perioadă. De altfel, am trecut și noi prin aceleași provocări, așa că e important să le arătăm micuților că îi apreciem și ne dorim să le fim alături.
Dare to be a star se adresează copiilor cu vârsta de 9 – 16 ani. Fiind o perioadă în care copiii încep să proceseze propriile emoții și convingeri, un program de dezvoltare îi poate susține să crească într-un mod sănătos. Dacă te întrebi care ar fi semnele că și copilului tău i-ar prinde bine participarea în cadrul activităților pe care le vom realiza, iată câteva dintre acestea:

Fiul/fiica mea nu mai vorbește cu mine, petrece foarte mult timp online și cu prietenii. Mi-ar plăcea să găsim un echilibru și cheia unei comunicări eficiente;

Pare să fie nemulțumit(ă) tot timpul, nu-și găsește locul și totul în jur e greșit, în afară de ce crede el/ea potrivit;

Căutăm o cale de a delimita spațiul personal și limitele de interes din partea noastră în viața lui/ei;

Cautăm o cale de a delimita spațiul personal și limitele de interes din partea noastră în viața lui/ei;

E foarte dezorganizat(ă), nu se odihnește suficient, mănâncă pe apucate și doar lucruri care-i plac, nu neapărat sănătoase;

Mă îngrijorează situația lui/ei școlară în perspectiva examenelor viitoare, pentru ca vad ca nu mai este așa motivat(ă), implicat(ă) și nu-și găsește resursele.

Ajută-ți copilul să treacă prin perioada adolescenței cu mai multă încredere și mult chef de viață.

Prin intermediul programului Dare to be a star de la Kinetera, oferim preadolescenților și adolescenților resurse informaționale și practice care să îi ajute să își crească stima de sine și încrederea în propriile forțe. 

O minte sănătoasă

într-un corp sănătos

Beneficiile kinetoterapiei pentru adolescenți
 • Ajută copii să se dezvolte atât pe plan fizic (creșterea mobilității), cât și psihic (creșterea capacității de concentrare);
 • Cultivă educația posturală și îi ajută să prevină problemele de sănătate cauzate lipsei activității fizice;
 • Influențează în mod pozitiv procesul de creștere și dezvoltare a unui copil, deoarece „este mai ușor să previi, decât să tratezi”.
Beneficiile modulelor de dezvoltare personală
 • Abordează situațiile problematice și provocările specifice adolescenței cu încredere și în mod proactiv;
 • Cultivă inițiativa și dezvoltă abilitățile de auto-management și leadership;
 • Identifică interesele și înclinațiile profesionale și ajută la dobândirea abilităților de organizare și prioritizare;
 • Crește încredere în sine.
kinetera kinetoterapie bebelusi si copii

Efectele kinetoterapiei

asupra stării de bine a tinerilor

Știm că, uneori, comportamentul adolescenților sau a celor care se apropie de această vârstă este greu de înțeles. Dacă atunci când sunt mici îi vezi mereu alergând și învârtindu-se ca un titirez, perioada adolescenței îi face adesea pe copii să devină mai liniștiți, mai retrași, mai prinși în calculator sau alte gadgeturi. De multe ori, părinții aleg să creadă că e „o fază” și „o să treacă”, însă este important să înțelegem impactul obiceiurilor nesănătoase pe care copii le pot dobândi în această perioadă.
Prin programul de dezvoltare fizică și psihică de la Kinetera, ne propunem să combatem sedentarismul în rândul tinerilor prin creșterea numărului de ore de activitate fizică săptămânală. Activitățile pe care le vom realiza cresc mobilitatea articulară, forța și rezistența musculară și, în general, capacitatea la efort. Exercițiile vizează și corectarea pozițiilor vicioase sau a posturii incorecte, precum și dezvoltarea echilibrului, a coordonării și a controlului.
Kinetoterapia are atât efecte fizice, cât și psihice, întrucât le oferă tinerilor încredere în propriile forțe.

Sprijin psihologic

 pentru adolescenți și preadolescenți

Adolescenții sunt supuși unor presiuni interne – fiziologice, de creștere și externe – de adaptare la responsabilități crescute față de sine. Aceștia încep să se confrunte cu decizii importante pentru viitorul lor și, în același timp, trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor „celor mari”.
Programul Dare to be a star este creat cu scopul de a-i ajuta pe copii să își înțeleagă propriile stări și să își dezvolte capacitățile. Fie că îți dorești să își descopere pasiunea sau să se integreze mai ușor în societate, acest program îi va susține creșterea și dezvoltarea mentală.
În plus, programul îi va arăta copilului că vrei să îl ajuți fără să îi invadezi intimitatea. Prin colaborarea cu terapeuți și psihologi, acesta câștigă sentimentul de independență și încredere în capacitățile sale de înțelegere și relaționare.
Tematicile abordate în cadrul atelierelor de dezvoltare personală sunt grupate în 3 module a cate 4 săptămâni fiecare, astfel:

Modulul 1
 • Time management și productivitate –organizare, prioritizare;
 • Dezvoltă liderul din tine – abilități de leadership pentru preadolescenți și adolescenți.
Modulul 2
 • Inteligență emoțională și gestionarea emoțiilor negative;
 • Consolidarea încrederii, respectului și a imaginii de sine sănătoase.
Modulul 3
 • Public speaking – abilități de prezentare și vorbit în public;
 • Comunicare și relaționare – verbal, nonverbal, paraverbal;
Opțional
 • Orientare vocațională prin intermediul testelor ARC-ASII și DISC.

Ajutăm tinerii să își înțeleagă

personalitatea și pasiunile

Programul de dezvoltare Dare to be a star oferă tinerilor adolescenți să parcurgă două teste importante pentru orientarea vocațională. Acestea sunt disponibile cu o reducere de 30% pentru participanții la program, ceea ce înseamnă un preț final de 300 lei.

LOCUL DE DESFĂȘURARE

Programul se desfășoară online, prin intermediul platformei Zoom sau la sediul Kinetera.

MODUL DE DESFĂȘURARE

Programul se desfășoară în module lunare, a câte 4 săptămâni și cuprinde:

 • 8 ședințe (40 min) de kinetoterapie profilactică;
 • 4 ședințe (40 min) de dezvoltare personală.

COSTURILE

PROGRAMULUI

Tematicile abordate în cadrul atelierelor de dezvoltare personală sunt grupate în 3 module a câte 4 săptămâni fiecare.

Dare to be a star

2 ședințe de kinetoterapie profilactivă pe săptămână
1 ședință de dezvoltare personală pe săptămână
Evaluare neuro-musculară gratuită
O ședință de consiliere psihologică gratuită
30% discount la testele pentru orientare vocațională și interpretare
460lei/modul per persoană

Ajută-ți copilul să trăiască experiența

adolescenței cu mai multă încredere

Înscrie-l în programul Dare to be a star dacă îți dorești ca acesta să își dezvolte atât capacitățile fizice, cât și cele emoționale.

  © KINETERA, 2021. Toate drepturile rezervate.