fbpx

New Moms

kinetoterapie și consiliere în alăptare

Gravidele, proaspetele mămici și bebelușii sunt focusul celui mai nou departament al Clinicii Kinetera Iași. Beneficiază de susținere specializată în una dintre cele mai importante etape din viața ta!

Pentru mama

  • Consultație medicală
  • Kinetoterapie prenatala
  • Kinetoterapie postnatală
  • Fizioterapie
  • Masaj
  • Consiliere în alăptare, diversificare, înțărcare

Pentru bebe

  • Consultație la recuperare medicală
  • Kinetoterapie
  • Masaj
kinetoterapie bebelusi kinetera iasi

Consiliere în alăptare, diversificare și înțărcare

Deși alăptarea este modul cel mai natural și sănătos de a hrăni un bebeluș, pentru tine ar putea fi o adevărată provocare. Acum e momentul ca să apelezi la ajutorul consultantului nostru specializat, Cristina Petcu. În urma ședinței de consultanță este stabilit diagnosticul, vei primi soluții personalizate și vei avea planul de intervenție în vederea alăptării exclusive.

Kinetoterapie

gravide și mămici

În kinetoterapie, accentul cade atât pe prevenție, cât și pe recuperare, în funcție de nevoile specifice ale fiecărei paciente.

Kinetoterapia prenatală (gravide) are ca scop pregatirea viitoarelor mame pentru a face faţă necesităţilor sarcinii şi naşterii. Programul de exerciţii este structurat pe trimestre si se adaptează vârstei gravidei, vârstei gestaţionale, evoluţiei sarcinii și capacităţii de efort a gravidei.

Kinetoterapia postnatală are rolul de a reface întregul organism, în special musculatura ce susține o postură corectă, dar și a perineului (dacă acesta a fost afectat).

Kinetoterapie

pentru bebeluși

Ședințele de kinetoterapie pentru bebeluși sunt personalizate în funcție de  evaluarea neuromotorie a copilașului.

Medicul specialist de recuperare îți va da toate detaliile referitoare la parcurgerea stadiilor de dezvoltare psihomotorie. Ulterior, este stabilit programul de recuperare adaptat nevoilor sale, care pune accent pe profilaxie sau tratare și care poate cuprinde atât exerciții de kinetoterapie pentru bebeluși, cât și ședințe de masaj.

Consiliere în alăptare,

diversificare și înțărcare

Deși alăptarea este modul cel mai natural și sănătos de a hrăni un bebeluș, pentru tine ar putea fi o adevărată provocare. Acum e momentul ca să apelezi la ajutorul consultantului nostru specializat, Cristina Petcu.

În cadrul ședinței de consiliere pentru alăptare sunt efectuate evaluările complete ale mamei și bebelușului: evaluarea orală și cranio-facială a bebelușului, evaluarea frenurilor restrictive (scor Hazelbacker), evaluarea stării nutriționale a copilului, evaluarea stării emoționale a mamei, examinarea sânilor.
Știm cât de valoroase sunt informațiile despre poziționarea și atașarea copilului la sân, alimentația ta, medicația în perioada alăptării și purtarea bebelușului, de aceea îți garantăm că nu vei avea întrebări fără răspuns.
În urma ședinței de consiliere este stabilit diagnosticul, vei primi soluții personalizate și vei avea planul de intervenție în vederea alăptării exclusive.

Suntem aici și pentru toate informațiile de care ai nevoie în ceea ce privește diversificarea și înțărcarea copilașului.

Terapie

craniosacrală

Tehnicile manuale craniosacrale stimulează procesul natural al corpului de autovindecare. Metoda permite eliberări ale restricțiilor aflate atât la nivel fizic cât și eliberări semnificative ale componentelor emoționale incapsulate în țesutul corpului.

La ce să te aștepți la o sesiune de terapie craniosacrală?

Terapia craniosacrală se realizează din poziție întinsă, complet îmbrăcat în haine lejere. Terapeutul, cu o atingere ușoară, monitorizează ritmul craniosacral, iar prin tehnici delicate de manipulare facilitează eliminarea restricțiilor și a dezechilibrelor. Terapeutul susține capul sau coloana vertebrală, în vederea eliminării tensiunilor acumulate. Un tratament poate dura de la 15 minute până la 45 de minute sau chiar mai mult.

Fiind o terapie blândă și non-invazivă, nu interacționează în mod negativ cu nici un fel de altă terapie sau medicamentație și este fără risc sau efecte secundare.

Beneficiază de susținere specializată

în cea mai importantă perioadă a vieții!

© KINETERA, 2021. Toate drepturile rezervate.